Most olvasott
A világ legizgalmasabb téglaházai

A világ legizgalmasabb téglaházai

Ötven ház verseng 2020 legjobb téglaépülete címért. Ennyi pályaműre szűkítette a zsűri a Brick Award 2020 listáját, melyek közül szeptemberben választják ki a világ legjobbjainak tartott téglaépületeit és téglaépítészeti megoldásait. A Wienerberger, a világ legnagyobb téglagyártó cége  által alapított nemzetközi pályázatra idén 55 országból több mint hatszáz projektet neveztek.

A Grofsmederij épülete Rotterdamban

Az idei legjobb pályázatok közé került munkák alapján egyértelmű: a tégla még sokáig a legnépszerűbb építőanyagok egyike marad, hiszen láthatóan a világ szinte bármely pontján bármilyen épület tervezésekor és kivitelezésekor sokoldalúan használható – legyen szó lakóházról, múzeumról vagy akár templomról.

A Maya Somaiya könyvtár Indiában

Idén is rengeteg olyan épületet neveztek alkotóik, amelyek látványosak, sokszor szemet gyönyörködtetőek, vagy épp meghökkentően innovatívak. Ide sorolható például a ruandai krikettstadion, a vietnámi téglabarlangok sora vagy Indiában, Mahárástra tartományban a Maya Somaiya könyvtár és iskola.

Az ötven legjobb közé választott pályamunkák a világ egészét ölelik fel: Hollandiából, Kínából, Vietnámból, Argentínából, Ruandából, Dél-Koreából is került a döntősök közé épület.

A 2004-ben életre hívott Brick Awardnak magyar vonatkozása is van: 2006-ban a nagydíjat Cságoly Ferenc és Keller Ferenc által tervezett pécsi ház nyerte el.

(A nyitófényképen a ruandai krikettstadion látható)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére