Most olvasott
A Városmajorban is megindul a szabadtéri színházi élet

A Városmajorban is megindul a szabadtéri színházi élet

Félszáz produkció, alkalmanként nyolcszáz ülőhellyel, megkötések nélkül várja közönségét 2020 nyarán és kora őszén a Városmajorban – jelentette be nagy örömmel Benkó Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója a 2020. július 2-i sajteseményen. Itt ismertették előadók, rendezők, producerek, milyen gazdag kínálat is várja a kultúrára és a karantént követően kimozdulásra, szabad levegőre szomjazókat a következő hónapokban. Hiszen ezúttal július 12-től egészen szeptember 19-ig tart majd a nyári szezon, különleges bemutatókkal.

Közülük is kiemelkedik az a félnapos Összefogás gála augusztus 16-án vasárnap, mely egyben jótékonysági akció is lesz. Már délután 2-től elkezdődnek a programok a kávézóban, majd a nagyszínpadon folytatódnak, kétszáz fellépővel, a legváltozatosabb műfajokban. „Boldogok leszünk, hogy együtt leszünk, hogy együtt lehetünk, és visszakapjuk életünk egy fontos részét” – hangsúlyozta a gála rendezője, Harangi Mária. Kiemelte, hogy a bevételt a fellépő művészek és a háttérben dolgozók között osztják el, akiknek az elmúlt hónapokban a megélhetésük forgott veszélyben. Akad olyan művész is, aki honoráriumát a segítségre szoruló művésztársainak ajánlja fel.

Az Orlai Produkciós Iroda gondozásában jön az Egy apró kérés: Debreczeny Csaba, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté és Szávai Viktória (balról jobbra)

Orlai Tibor producer öt előadását hozza el a Városmajorba. Akad közöttük olyan, amelyet idén még szinte nem is tudtak játszani, mert a járvány miatt a bemutatót nem követhették újabb előadások. Ősbemutató a Határátlépések, de jön a Kaktuszvirág Kovács Patríciával, az Egy apró kérés Szávai Viktóriával, a Valódi hamisítvány Hernádi Judittal, Kern Andrással, és budapesti premierként a Hogy szeret a másik, Ullman Mónikával, Ötvös Andrással a főszerepben.

A Rózsavölgyi Szalon is szabadtérre költözik, most először a Városmajorba, és miniszínháza ezúttal tízszer akkora közönség előtt mutatkozhat be. Érkezik a Romance.com Molnár Piroskával és Jordán Tamással, a Végszó Gálvölgyi Jánossal és Györgyi Annával, valamint a nagy sikerrel játszott Amazonok – Három év múlva, Györgyi Anna, Náray Erika és Auksz Éva játékával (Főképünkön ők mosolyognak ránk.)

Keresztes Tamás a 14 karátos autó című zenés vígjátékot rendezi a Budapest Bár közreműködésével. Koncertesten láthatjuk-hallhatjuk többek között Kamarás Ivánt, Palya Beát, Zsédát, Bereczki Zoltánt.

Június helyett ezúttal augusztus 24. és szeptember 11. között rendezik meg a Városmajori Színházi Szemlét. Az előadásokat az elmúlt évek legjobbnak ítélt, nem budapesti színházi kínálatból válogatták szakemberek. Idén hat város nyolc népszerű darabja verseng a programban: a miskolci, a győri és a tatabányai színházak mellett láthatjuk a szabadkai, a temesvári és nagyváradi színtársulat egy-egy produkcióját is. Az előadásokat négytagú zsűri értékeli és oszt díjakat: Ráckevei Anna színésznő, Máté Gábor, a Katona József Színház főigazgatója, Horváth János Antal dramaturg, valamint Benkó Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére