Most olvasott
Goa, Kelet gyöngyszeme – a kontraszok világa

Goa, Kelet gyöngyszeme – a kontraszok világa

Goa,India legkisebb állama évente több mint ötmillió turistát vonz szépségével, gazdag programjaival.

 

Nyugatról az Arab-tenger, keletről a Sahyadri-hegység határolja a goai látképet, mely a tengerszinttől 1022 méteres magasságig emelkedik. Seregnyi folyó szeli át e kis államot, ezzel is növelve  természeti szépségeit.

Goa Indiában kicsinek számít, mérete 3702 km2, lakossága mindössze másfél millió, egy főre jutó GDP-je mégis a legmagasabb az indiai államok között.

 

 

Valóságos földi paradicsom, a bámulatos kontrasztok világa, a turisták kedvence. Így jellemezték azon a budapesti bemutatkozó esten, 2019 áprilisának utolsó napján, melyen a Goa Tourism és  India Magyarországi Nagykövetsége együtt mutatta be a szakembereknek a népszerű turisztikai célpontját.

 

Goa több mint 450 éven át portugál gyarmat volt, mely markáns hatással volt a térség életére, az építészettől a kulináris világig. A világszerte ismert, Carnaval elnevezésű fesztivált is a portugálok vitték el Goába.

 

A templomok és a kápolnák európai építészeti stílusjegyeket őriznek. A legnagyobb katolikus emlékmű India- és Ázsia-szerte az itt található Sé Katedrális Ó-Goában, mely a híres Aranyharangnak is otthont ad. A szintén Ó-Goában látható Bom Jesus Bazilika India első bazilikája, emellett az UNESCO Világörökség része. Goa szent építészete is igen komoly örökség: az államot pazar templomok, szentélyek és mecsetek jellemzik.

Jelentős látnivalók a vadrezervátumok is. De Goában ki kell próbálni a helyi vízi sportokat és kalandparkokat, el kell látogatni erődökhöz, vízesésekhez, tavakhoz, fűszerültetvényekhez is.

 

See Also

Goa hírnevét egzotikus strandjainak is köszönheti. Csaknem száz kilométer hosszú partszakaszán a világ legfestőibb strandjai találhatók.

Az állam az év során  számos híres fesztivál helyszíne: a Carnival, a Shigmo, a Ganesh Chaturthi, a karácsony, a Diwali, a Bondera, valamint a St Joao messze földön ismertek.

 

 

Nem véletlenül büszkélkedik D. B. Sawant, a Goa Tourism Development Corporation igazgatója: „Goa évről-évre külföldi látogatók ezreit vonzza varázslatos strandjai, hegyei, völgyei, holtágai, konyhája és nyugodt életmódja miatt. Az államot rendszeresen beválogatják vezető turisztikai- és utazási magazinok leglátogatottabb úti céljai közé.”

Az este szervezői bíznak abban, hogy Magyarországon is mind többen ismerik meg Goa szépségeit, és döntenek úgy, hogy ellátogatnak India egyik legszebb térségébe.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére