Most olvasott
Amit eltűrünk – és amit nem

Amit eltűrünk – és amit nem

A magyarok alapvetően rendszeretők, derül ki egy kutatásból.

A magyar megkérdezettek 88 százaléka illetlennek találja, ha valaki nem az arra megfelelő helyen és eszközökkel étkezik otthon, illetve azt is, ha evés közben a földre morzsázik. A cseheknek és a szlovákoknak csak kétharmada gondolkodik hasonlóan. Az IKEA áruházlánc magyar–cseh–szlovák régióban végzett és nemrég nyilvánosságra hozott reprezentatív felméréséből az is kiderül, hogy mindhárom országban illetlenségnek számít, ha utcai cipőben járkálunk a lakásban.

A magyarokat az is felettébb bosszantja, ha a ruhák szanaszét hevernek a lakásban. A megkérdezettek 84 százaléka vélekedik így, míg a csehek inkább azt nem szeretik, ha mások hangoskodnak, futkároznak vagy ugrálnak az otthonukban. A szlovákok a háziállatokat nemigen tűrik meg az ágyukban. A magyar válaszadók háromnegyede sem engedi be kutyáját, macskáját az ágyba. Az említetteket egyébként nemcsak magukkal szemben tartják illetlenségnek a magyar megkérdezettek, de igazán azoktól sem tűrik meg, akikkel együtt élnek.

A válaszadók csaknem egynegyede szerint tapintatlanság mások nyugalmát hangos zenével zavarni. A régió másik két országában a legnagyobb illetlenségnek az számít, ha valaki meztelenül járkál családtagjai előtt. Viszont az otthoni mezítlábaskodás, az ebéd utáni szunyókálás vagy a pizsama nélküli alvás nem vált ki különösebb megbotránkozást.

(Fotó: Pixabay, grafikák: IKEA)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére