Most olvasott
Világsztárokkal, műfajáradattal jön a Budapesti Nyári Fesztivál

Világsztárokkal, műfajáradattal jön a Budapesti Nyári Fesztivál

120 program várja több mint 100 ezer nézőjét.

Pop, rock, rock and roll, jazz, világzene, kortárs muzsika, opera, operett, szimfonikus zene, balett, tánc, színházi előadás. Mind-mind megtalálható a Budapesti Nyári Fesztivál gazdag programkínálatában. 2019. június 1-jétől szeptember 7-ig öt helyszín csábítja a nézőket. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett a szigeten további három programhelyszín is várja a felnőtteket, sőt a gyerekeket is: a Víztorony, a kolostorromok és az interaktív meseszínpad. A Városmajori Szabadtéri Színpad több mint nyolcvan produkció helyszíne a nyáron.

Nicola Benedetti is érkezik

Világsztárok is érkeznek! Jön Nicola Benedetti hegedűművész és a San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekar, valamint Nigel Kennedy hegedűvirtuóz. Az operavilágból várható José Cura, Carlo Ventre, Marcelo Álvarez, Vittorio Grigolo, a magyar sztárok közül pedig színpadra lép Komlósi Ildikó, Miklósa Erika, Rálik Szilvia. Itt lesz a Hervé Koubi Társulat, a Novoszibirszki Állami Akadémia Opera és Balettszínháza és a Sukhisvili Grúz Nemzeti Balett.

Nem vállalkozunk az összes előadás felsorolására, ha kíváncsi vagy, nézd meg itt: www.szabadter.hu

Csak néhány előadást emelünk ki a sok közül.

A Margaret Island nyitja a fesztivált

A nyári évadot az ötödik születésnapját stílszerűen a Margitszigeten ünneplő Margaret Island formáció nyitja meg, június 1-jén. Egyedi látványvilággal és szimfonikus zenekari kísérettel kiegészülve lép fel a csapat.

Bonnie & Clyde: immáron a nagyszínpdon

See Also

2018-ban a Városmajorban láthattuk először a a nagy sikerű Broadway-musical, a Bonnie & Clyde hazai ősbemutatóját, Harangi Mária rendezésében. A híres-hírhedt gengszterlegendából készült musical fogadtatása annyira rendkívüli volt, hogy idén a Margitsziget nagyszínpadán debütál június 29-én és 30-án, Litauszky Lilla, Ódor Kristóf, Józsa Bettina és Jenővári Miklós főszereplésével,

Zagar augusztus 23-án ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Augusztus 20-án ősbemutató helyszíne lesz a Margitsziget. Tolcsvay László az Új Magyar Rapszódiával, első szimfonikus művével tér vissza a szabadtérre. Harminc évvel korábban itt mutatkozott be a Magyar Mise, mely az est első felében újra elhangzik az Operaház Zenekara és Kórusa közreműködésével. A szólisták Miklósa Erika, Janicsák Veca, Gábor Géza, Sándor Péter és Szemenyei János.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon is lesz bemutató, július 18-án, 19-én és 21-én. A Városmajori Színház idei kiemelt három estés bemutatója Fejes Endre romantikus drámája a Jó estét nyár, jó estét szerelem, Hídvégi Nóra új rendezésében, A főszerepekben remek színészek lépnek fel: Törőcsik Franciska, Jaskó Bálint, Györgyi Anna, Kálid Artúr, Huzella Júlia és Borsi-Balogh Máté.

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos Facebook-oldala: www.facebook.com/bnyfesztival

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére