Most olvasott
Veszprém–Balaton Filmpiknik lesz 2020. szeptember elején

Veszprém–Balaton Filmpiknik lesz 2020. szeptember elején

Bárki ingyen tekintheti meg az év legjobb magyar filmjeit a Veszprém–Balaton Filmpiknik elnevezésű vetítéssorozaton.

2020. szeptember 3-a és 5-e között vízparti és városi helyszíneken zajlik majd az esemény: Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn nézhetjük az előző évi filmtermés legjavát. A belépő nélkül látogatható eseményekre több ezer embert várnak a szervezők, akik a hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas környezetet teremteni, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson. A Filmpiknik kínálatát zenei és gasztroprogramok,  szakmai és közönségtalálkozók egészítik ki.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen.

A Balaton és a tóhoz közel fekvő Veszprém atmoszférája ideális egy filmes találkozósorozat számára – vallja Can Togay János, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója, együtt Muszatics Péterrel, a Filmpiknik művészeti igazgatójával.

A társrendezvény a Könyv–Bor–Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napon át egymást váltják az író–olvasó találkozók, a tárlatvezetéssel egybekötött borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában hallgatható jazzkoncertek.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megszülető új filmes esemény a Veszprém–Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia együttműködésében valósulhat meg.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére