Most olvasott
Trendi téli otthonok

Trendi téli otthonok

A tökéletes stílus megteremtésében a magunk urai vagyunk.

 

Hangsúly a hálón

A „minden fehér” garnitúra – bár szép, tisztaságot sugárzó és egységes – már kiment a divatból és valljuk be, elég unalmas is. Itt az idő feldobni az ágyat nagy díszpárnákkal és színes huzattal! A téli ágydekorációt pedig a vastag, kötött takarók és pihe-puha párnák teszik teljessé.

 

Színek, szövetek

A 2017-es év trendszíne abszolút a zöld volt és annak sötétebb árnyalatai, ráadásul ünnepélyes a megjelenése is, s a karácsony egyik meghatározó színe. Kiegészítők terén a sárgaréz lábak, keretek adják meg a berendezések esszenciáját, ez a szín tökéletes ünnepi hangulatot áraszt.

Mi lehet puhább, kényelmesebb és nyugtatóbb, mint a bársony? Ez a szövet egyszerre télies és fényűző, ráadásul nem kell sok belőle, hogy feldobja a lakást, elég egy párna vagy egy takaró, és a szoba máris elegánsabb fényben tündököl.

A bársony puhasága mellett a durva textíliák, szőttes anyagok is előtérbe kerülnek – ezek egyszerre közvetítik az otthonos rusztikus és az oly divatos etno hangulatot. Néhány faanyaggal, szőtt kosárral és kerámiával mi magunk is megteremthetjük a tökéletes stílust.

 

A drámai szezon

Ezen a télen a kicsit sötétebb árnyalatok is tarolnak, de ez nem azt jelenti, hogy a lakások hangulata is borongósabbá válna! A sötét téli sztárszínek (Pantone-skála megfeleléssel) a következők: Black Flame (PPG1043-7), Deep Onyx (00NN 07/000) és Black Magic (OL116).

A fekete egyébként is nagy reneszánszát éli. Ha valaki szeretné ezzel a színnel színesíteni az otthonát, először kezdje kisebb részletekkel: egy szép falicsempe a fürdőbe, matt csap a konyhába, fekete lámpatest a nappaliba, és máris becsempésztük a színt a mindennapjainkba.

See Also

Ám, ha valakinek a fekete túl sötét lenne vagy nem illik a lakásába, jó hírünk van: ismét divatba jön a csokoládébarna, mely egyszerre otthonos és elegáns.

 

Fel a fejjel!

Szó szerint, ugyanis a hangsúly a földről áttevődik a plafonra. Az emberek általában felfelé néznek, mintsem lefelé, így játékos megoldásokkal lehet színesíteni a lakást. Egy érdekes tapéta, domború anyag, hajólap, fagerenda, vagy különleges festés a plafonon egészen új megjelenést kölcsönözhet az adott helyiségnek. A téli dekorációnál is érdemes figyelembe venni a mennyezet adta lehetőségeket: lógassunk le kis hajtogatott csillagokat vagy díszgömböket és figyeljük, ahogy ezek az apró kiegészítők teljesen megváltoztatják a lakás hangulatát.

(Fotók: Pixabay)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére