Most olvasott
Tavaszi szárnyalások Budapestről: New Yorktól Bázelig

Tavaszi szárnyalások Budapestről: New Yorktól Bázelig

Közvetlen járatokkal irány New York, Philadelphia, Chicago, Torontó, Stavanger, Bázel.

 

American Airlines: Philadelphiába, naponta

2018. május 4-től közvetlen járattal érhető el az American Airlines jóvoltából Philadelphia, az amerikai nagyváros, mely Washington D.C.-től kétórányi autóútra fekszik. A légitársaságnál arra számítanak, hogy az utasok négyötöde amerikai lesz, akik az elsőrangú csatlakozási lehetőségeket kihasználva érkeznek Budapestre, európai körútjuk első állomásaként.

Felújított Boeing 767-300-as gépek várják az utazókat, járatonként 209-et. A háromosztályos fedélzeten 28 férőhelyes a business-osztály, 21-en férnek el a premium economy osztályon, a turistán 160 az ülőhelyek száma. A gépek a hét minden napján 18.25-kor szállnak fel Philadelphiából (helyi idő szerint), és másnap, magyar idő szerint 9.35-kor érnek Budapestre. A magyar fővárosból 11.35-kor indul a Boeing 767-es, és keleti parti idő szerint 16.05-kor érkezik vissza Philadelphiába. A menetidő körülbelül 10, illetve 9 és fél óra.

Hetente háromszor Torontó (Fotó: Pixabay)

Air Canada Rouge: Torontóba repít

2018. április 6-tól tér vissza Budapestre az Air Canada Rouge, és október végéig, a nyári menetrendi időszak lezárultáig közlekedik Torontó és Budapest között. Május 13-ig hetente háromszor, május 14-től már ötször fordulnak meg a Boeing 767-esek, június 18-tól pedig hetente 7 járat lesz.

Hetente négyszer New York

LOT: Járatok az Egyesült Államokba

New Yorkba és Chicagóba indít közvetlen járatot 2018 májusától Budapestről a lengyel LOT légitársaság. Az első járat New Yorkba május 3-án indul, Chicagóba május 5-én. A repülők New Yorkba hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak, és egy nappal később érnek vissza Budapestre, Chicagóba pedig kedden és szombaton közlekednek. Mindkét városba dél körül szállnak fel a gépek, és másnap reggel 9-kor jönnek vissza Budapestre.

Az útvonalat a LOT a Boeing 787 Dreamliner típusú repülőjével teljesíti, melyet Budapesten fognak állomásoztatni, és a magyar személyzet is dolgozik a járatokon.  Jelenleg a Varsóból induló New York-i és chicagói járatok utasainak 2, illetve 5 százaléka magyar.

 

Iran Air: Teherán–Budapest járat

Április közepétől – a tervezettnél két héttel később – elindítja az Iran Air a Teherán–Budapest közvetlen járatát. Az iráni fővárosból helyi idő szerint 19.45-kor indul, Budapesten pedig – magyar idő szerint – 21.45-kor száll le. (Az időeltérés 3 és fél óra, a menetidő 5 és fél óra.) Vissza 23.15-kor száll fel az IR753-as járat. Az útvonalat a légitársaság egy Airbus A300-assal szombatonként repüli.

Santander is háromszor hetente (Fotó: Pixabay)

See Also

Wizz Air: Négy új célállomás, hetven új útvonal

2018. tavaszán és nyarán 21 új gép érkezik a Wizz Air bázisaira Európa-szerte, mellyel 70 új útvonal megnyitására és heti 700 új indulásra van lehetőség. A bővülés Budapesten kezdődött egy új Airbus A320 érkezésével, mellyel a magyar főváros flottája 11 gépre bővült. Március közepén egyben elindult az új járat a norvégiai Stavangerbe (hetente két alkalommal), valamint március 26-tól a spanyolországi Santanderbe (hetente három alkalommal.) Május 3-tól indul a bázeli járat is, hetente ötször.

A hálózat júliusig újabb célállomásokkal bővül: Athén, Tallinn, Harkov és Bécs érhetők majd el, s az osztrák főváros hamarosan a társaság legújabb bázisaként is működik majd.

 

Fly Egypt: charter Sharm el Sheikh-re

Március 7-től, a tavalyi évhez képest három hónappal korábban elindult az ETI utazásszervező társaság charterjárata az egyiptomi Sharm el Sheikh-re. A hetente egy alkalommal, szerdánként közlekedő közvetlen járatot a Fly Egypt légitársaság üzemelteti. A helyeket kizárólag az ETI értékesíti.

 

Ryanair: irány Paphos

Március 27-től már a ciprusi Paphos (Páfosz) városába is repül a Ryanair. Az utat hetente háromszor teszi meg: kedden, csütörtökön és szombaton.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére