Most olvasott
Rekordszámú az e-autóeladás Európában

Rekordszámú az e-autóeladás Európában

2018-ben minden eddiginél több elektromos hajtású új személygépjárművet vásároltak az öreg kontinensen.

 

Rekordszámú, összesen 386 ezer darab tisztán elektromos és plug-in hibrid (PHEV) hajtású személygépkocsi talált gazdára Európában – derül ki az Európai Elektromobilitás Szövetség (AVERE) összesítéséből. Ezzel tavaly a kontinensen értékesített új autók 2,5 százaléka volt elektromos jármű. Az éves adatokat jelentősen felhúzták a decemberi eladások, amikor is 40 500 darab ilyen autót értékesítettek, mely a 2017-es év hasonló időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent. Az európai trendekkel összhangban Magyarországon is évről évre növekszik a villanyautó-értékesítés aránya, de még elmarad az európai számoktól.

 

A 2019. márciusi Genfi Autószalon újdonsága e tisztán elektromos hajtású Kia e-Soul, melynek hatótávolsága egy feltöltéssel 452 kilométer

A tavalyi év teljesítménye azonban még nem tekinthető európai szinten sem radikális áttörésnek, ám látszik az a folyamat, amelynek mentén az elkövetkező években forradalmi módon növekedhet a villanyautók száma a kontinens útjain. Mindenesetre a 2018-as volt az első esztendő 2014-et követően, amikor a tisztán elektromos hajtású új járművek értékesítésének aránya meghaladta a plug-in hibrid, vagyis a vegyesen hagyományos és elektromos hajtású autók európai értékesítését.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére