Most olvasott
Nyolc filmes hiányszakma képzése kezdődik

Nyolc filmes hiányszakma képzése kezdődik

A magyar filmipar versenyképességének növelése és a szakember-utánpótlás elősegítése érdekében hiányszakma képzéseket támogat a Nemzeti Filmintézet. A gyakorlatorientált képzések a támogatásnak köszönhetően kedvező tandíjakkal indulhatnak 2020 októberétől.

Az adótámogatások révén egyre több külföldi filmes produkció készül Magyarországon, és a külföldi stáboknak egyre több honi szakmabelire lenne szükségük, de belőlük már nagy a hiány.

A Nemzeti Filmintézet ősztől felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító képzéseket támogat. A hiányszakmák képzéseit a Lumiere Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja, elismert szakemberek közreműködésével, a támogatásnak köszönhetően pedig kedvező tandíjakkal. Így ezek a gyakorlatorientált képzések széles kör számára lesznek elérhetők. A magas szakmai színvonalú, intenzív, fél vagy egyéves képzési programok támogatása biztosíthatja az utánpótlást, és ezáltal a hazai filmipar versenyképességét.

A Nemzeti Filmintézet a képzések támogatásával párhuzamosan elindította a Filmesgyakornok.hu weboldalt is. Az online platform és adatbázis elsődleges célja, hogy összekösse a gyakornoki lehetőséget kereső pályakezdőket és a gyakornokot kereső producereket, továbbá segítse a fiatalok eligazodását a filmkészítés különböző szakterületein. Az oldalnak már mintegy hétszáz regisztrált felhasználója van. A filmes szakmákat bemutató videók a Nemzeti Filmintézet YouTube-csatornáján elérhetők.

Bővebben a képzésekről: https://nfi.hu/hu/kepzes

(Fotó: @pestibalhe/Facebook)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére