Most olvasott
Nyit a Budapesti Távmozi

Nyit a Budapesti Távmozi

2020. április 21-től indul a Budapest Film Zrt. új kezdeményezése, a Budapesti Távmozi!

A Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe filmszínházak április 21., keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek a film.artmozi.hu weboldal segítségével. A kínálat folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül.

A Budapest Film mozijai a járványhelyzet miatt március 12-én az elsők között állították le a vetítéseket, hogy a nézők és a mozisok egészségét ne fenyegesse veszély. Most is elsőként nyitnak újra, bár egyelőre csak a biztonságos, internetes közvetítések formájában.

Az előadásokra a nézők a szokott módon válthatnak kedvezményes jegyeket a neten. A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején.

A Budapesti Távmozi első bemutatója A láthatatlanok című francia alkotás, mely hazájában nagy sikert aratott, több mint másfél millióan nézték meg – még a filmszínházakban. A magyarországi mozipremiert 2020 tavaszára tervezte a forgalmazó Mozinet Kft., de kénytelen volt elhalasztani. Most különleges módon sajátos otthonmoziban juthat el a nézőkhöz.

 

A film előzetese

A mű főszereplője négy mindenre elszánt szociális munkás. Nőknek fenntartott nappali melegedőt vezetnek, állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják. Mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon: tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat sokáig titokban.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére