Most olvasott
Szerelem és szakítás a Viberen

Szerelem és szakítás a Viberen

A magyarok csaknem fele sms helyett inkább a Vibert használja üzenetei továbbítására.

A Neo Interactive legfrissebb kutatásában a magyar viberezők felhasználói magatartását vizsgálta.  A reprezentatív felmérés átfogó képet nyújt szokásaikról preferenciáikról, valamint betekintést nyújt, hogy a Viber milyen kommunikációs lehetőségeket rejthet a vállalkozások számára.

A kutatás szerint a rendszeresen internetet használó magyarok 87 százaléka ismeri a Vibert, közülük 55 százalék aktívan használja is. A felhasználók negyede 35 és 44 év közötti, 21 százalékuk a 25 és 34 évesek korosztályába tartozik, ötödük pedig 45 és 54 év közötti. A válaszadók csupán 16 százaléka tartozik a 18 és 24 év közöttiek csoportjába.

A legtöbben (77 százalék) privát csevegésre, szöveges üzenetküldésre használják az alkalmazást, 41százalék az ingyenes telefonhívásokat részesíti előnyben, míg videótelefonálásra a válaszadók 15 százaléka veszi igénybe.

A felmérés szerint a felhasználók csaknem fele aktívan használja beszélgetései során a csatornán elérhető matricákat: 64 százalékban érzelemkifejezésre, 51százalékban köszönésre.

A válaszadók 5 százaléka szakított már párjával a Viberen, egytizede vallott szerelmet a másiknak és negyede kért már segítséget a csatornán egyegy problémájára.

A megkérdezettek 42 százaléka inkább a Vibert használja az sms helyett, és 72 százalék véli úgy, hogy a Viber használata egyszerű.

„Magyarország a térség egyik innovációs központja, számos fejlesztő dolgozik a Viber népszerűsítésén, e-kereskedelem és online-marketing megoldásokon – fogalmaz Atanas Raykov, a Rakuten Viber nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója. – A régióban a Viber egyike a legnépszerűbb alkalmazásoknak, és a magyarok kifejezetten aktívak a mobilkommunikációban. Itt is többen használják már a Vibert üzenetküldésre, mint ingyenes telefonálásra. Egy év alatt a magyarok 10 milliárd Viber üzenetet küldenek egymásnak. Sokat tanulunk a magyar piacon, a tapasztalatokat pedig fel tudjuk használni olyan kiemelt célországokban, mint Oroszország, vagy Kína.”

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére