Most olvasott
Mini Countryman – a nem kicsi kedvenc

Mini Countryman – a nem kicsi kedvenc

Ha csak hétvégére béreljük, akkor is ideális választás.

 

Nem írhatjuk, hogy „kis” kedvenc, hiszen a Mini jelzőként már nem állja meg a helyét, főleg a Countryman esetében. Ez egyáltalán nem hátrány, hiszen akik családosak vagy hosszabb útra szeretnének több mindent magukkal vinni, nos nekik is ideális választás lehet ez az autó. Ha nincs kocsink vagy sajátunkat nem érezzük praktikusnak egy adott útra, esetleg kíváncsiak vagyunk egy-egy modellre, akkor nagyszerű lehetőség az autóbérlés – és épp egy Mini Countryman választása.

Ma már sok helyen találunk kölcsönzőt, így nincs nehéz dolgunk, de ha már fizetünk valamiért, nem szeretnénk egy ütött-kopott, sokszor leharcolt autót kapni pénzünkért. Ha jó céget választunk, nem érhet meglepetés. Amikor átvettük az autót, akkor szembesülhetünk, mennyi előnnyel is jár egy autóbérlés. A rövidtávú bérlés is ésszerű megoldás, hiszen, ha gyakrabban, többször néhány napra vesszük igénybe a szolgáltatást, talán felesleges egy másik autót fenntartanunk.

Az általunk tesztelt Mini gyakorlatilag új állapotában várta érkezésünket, mindössze 4 kilométer volt benne, kellemes újautóillat fogadott, mely már önmagában élményt jelentett. Megnyugtató volt az is, hogy a Sixt 24 Assistance szolgáltatás is az árban foglaltatott, így gond esetén gyorsan akadhat(ott volna) segítség.

Aki valaha már vezetett Minit, tudja, mennyire összetéveszthetetlen a vezetési élmény. Az autó jellegéből adódóan a futóműve olyan stabil, mintha egy sínen közlekedne, leginkább egy gokarthoz lehetne hasonlítani. A műszerfalon a hagyományos analóg óracsoport igazi klasszikus hangulatot teremt, a stílusos billenőkapcsolók mégis modern köntösbe burkolják a belső teret. Bárhová is nyúlunk, magas minőséget tapasztalunk, nem hiába emlegetik sokszor azonos szinten a prémium „nagytestvér” BMW-vel. A belső helykínálat bőven elegendő négy személynek. A csomagoknak marad hely a 450 literes csomagtérben, de legnagyobb feeling talán az üvegtető. Az automata váltóval szerelt 1,5 literes motor 136 lóereje minden helyzetben elegendő, szépen mozgatja a trendi karosszériát.

See Also

Tapasztalatunk szerint a stílusos Coutryman nemcsak a városi forgalomban állja meg a helyét, hanem az autópályán is. Olyan, mint egy jól sikerült névjegykártya: tulajdonosának – bérlőjének – azt a látszatot kölcsönözi, hogy egy igényes, trendkövető személy, aki ad a külsőségekre is.

A Sixt kölcsönzőnek egyébként több ilyen névjegykártyája is van, a stílus nem csupán pénz kérdése, így alacsonyabb kategóriában is tud ugyanilyen prémium szolgáltatást nyújtani, de ha arra van szükség, hogy a legmagasabb igényeket kell kiszolgálni, arra is van megfelelő megoldása.

Az autó kipróbálásáért köszönet a Sixt Rent a Car Budapestnek (1138 Budapest, Váci út 141.).

(Fotó: Kapás Gábor)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére