Most olvasott
Mini Clubman – Sokkal több, mint aminek látszik

Mini Clubman – Sokkal több, mint aminek látszik

A Mininél megőrültek, ezt teljes biztonsággal állíthatjuk. A két, leginkább családi modellnek tűnő típust, a Countrymant és Clubmant valami őrült mérnök a kezei közé vette, és készített belőle egy családi vadállatot. És az a legszebb az egészben, hogy ránézésre nem is tűnik annak. Egy kedves, mosolygós arcú autó, melyben a család A-ból B-be kényelmesen és gyorsan utazhat.

Aki már próbálta, pontosan tudja, hogy Minit vezetni mindig nagy élmény, hiszen a magabiztos, sportos futóműve és direkt kormányzása a bizonyíték arra, hogy nem csak sok száz lóerőből lehet élményautót készíteni. A John Cooper Works minden esetben arra hivatott, hogy kielégítse azoknak az igényeit, akik valami extrémre vágynak. Ez visszaköszön az autó külsején is, hiszen számtalan apró logó garantálja, hogy ne tudjon anonim maradni, illetve a kipufogó kissé hangosabb morajlása is sokat elárul személyiségéről. A kétliteres turbómotor eddig a 230 lóerőt préselte ki magából, de a ráncfelvarrást követően a benne rejlő 306 lóerő teljesen megváltoztatta. És milyen jól tette! Ha lehet mondani, végre megkapta azt a fűszert, amit már annyira megérdemelt. Komoly sportautókat képes zavarba hozni például egy piros lámpánál, hiszen öt másodpercen belül futja a 100-as sprintet, de a nagyobb tempóról való kigyorsítás esetén sem jön zavarba, mert egészen 250 km/óráig folyamatosan tekeri az órát. Mit sem érne az egész, ha nem lenne az ALL4 összkerékmeghajtási rendszer birtokában, ezzel képes ezt a nagy erőt hatékony teljesítménnyé konvertálni.

Összességében az egész autón érződik, hogy egy jól átgondolt stratégia része, a sokkal feszesebb futómű és a hatalmas fékek garantálják, hogy minden helyzetben magabiztosak lehessünk. A belső dizájn esetében újdonságok nincsenek, minden a legnagyobb rendben, hiszen a prémium Mini-feeling nagyon időtálló. Szó se róla, megkérik az árát ennek az élménynek, cserébe nagyon jó vételnek tűnik. Eddig még nem vágytunk rá ennyire…

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére