Most olvasott
MFOEK  – Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát!

MFOEK  – Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát!

A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát! kezdeményezés egy önkéntesekből álló állatmentő szervezet, 2019 óta alapítvány. A szervezet három vidéki gyepmesteri telepről, az ózdi, a miskolci és a kisvárdai ebtelepekről ment kutyákat és cicákat, melyeket ideiglenes befogadóknál helyez el, rehabilitál, gyógyítja őket, majd megtalálja a végleges otthont számukra. A csapat már több mint 350 négylábút indított el a boldog, gazdis élet útján.

Kalandként indult az egész, egyetlen gazdátlan gyeptelepi kutyussal, egy segíteni akaró emberrel és egy Facebook-oldallal. Ebből az egy kutyából lett kettő, majd három, és a szépen lassan terjedő „én is segíteni szeretnék” gondolattal egyre több önkéntes segítő és támogató csatlakozott a csapathoz. Az ötévessé váló szervezetet öttagú vezető alapcsapat menedzseli, és egy körülbelül 50 fős elszánt segítőgárda dolgozik nap mint nap az árva állatok sorsának jóra fordításán. Napjainkban az MFÖEK Facebook-oldala 15 ezernél is több lelkes
követőt számlál.

 

„Az állatmentés kritikus helyzetben van Magyarországon. Friss felmérések szerint több százezer kutya él gazda nélkül az utcákon, a menhelyeken, a gyeptelepeken, és ez a szám az ivartalanítás hiánya miatt folyamatosan nő– fogalmaz Harmath Eszter, az alapítvány egyik vezetője. – Állatmentő szervezetként szeretnénk az örökbefogadást népszerűsíteni, és ezzel együtt az ivartalanítás elengedhetetlen fontosságára is felhívni a figyelmet, melyet orvosi kutatások és cikkek támasztanak alá: nemcsak egészségügyi előnyökkel jár az állatok
számára, de ez az egyetlen lehetőség maradt a visszatarthatatlan hontalan kutya- és macskapopuláció visszatarthatatlan növekedésének megakadályozására.

Mi azt az utat választottuk, hogy az oldalunkon nem a gyeptelepeken élő vagy az utcakutyákat érő borzalmakat hangsúlyozzuk, hanem az általunk mentett kutyusok nagyszerűségére, megismételhetetlenségére és tökéletességére szeretnénk rávilágítani. Ebben segítségünkre vannak elkötelezett önkénteseink: a mentvények szállításában segítő tagjaink, profi fotósok, grafikusok, ideiglenes befogadók és az őket folyamatosan támogató mentéskoordinátorok, valamint a nagyszerű szövegírók, akik az ideiglenes befogadókkal együttműködve mutatják be a kutyusok és cicák egyedi vonásait, kreatív és szórakoztató formában.”

 

Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát!
Facebook-oldal: www.facebook.com/fogadjorokbeegykiskutyat
Insta-oldal: www.instagram.com/fogadjorokbeegykiskutyat
Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvány
Számlaszám: 16200106-11629797, MagNet Bank

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére