Most olvasott
Marokkó 30 ezer magyar turistát vár 2018-ban

Marokkó 30 ezer magyar turistát vár 2018-ban

3500 kilométer hosszú tengerpart, Atlasz-hegység, ősi királyi város – sokat ígér az észak-afrikai ország.

 

Mivel 2017 őszétől két közvetlen légijárattal is eljuthatunk Budapestről az Atlanti-óceán partján elterülő dél-marokkói Agadirba, illetve a vörös városnak tartott ősi király településre, Marrákesbe, megnőtt a magyarok érdeklődése az egzotikus afrikai országnak számító Marokkó iránt. Talán ezért is lett a 2018. március 1-je és 4-e között zajló 41. Utazás Kiállítás külföldi díszvendége Marokkó.

 

Ebből az alkalomból látogatott a magyar fővárosba a Marokkói Királyság turisztikai minisztere, Mohammed Sajid, aki a kiállítás megnyitóján tartott rövid beszédében hangsúlyozta: országa minden látogatót hagyományosan nyíltsággal és toleranciával fogad. Magyarországról is, ahonnan három és fél, négy óra alatt lehet elrepülni hozzájuk.

 

A március elsejei szakmai nap során a miniszter szívesen válaszolt a magyar újságírók kérdéseire. Megtudtuk tőle, hogy reményeik szerint 2018-ban várhatóan 30 ezer turista utazik országukba, mely a tavalyi tízezres szám háromszorosát jelentheti. (A 2017-es kedvező szám már jórészt az őszi közvetlen járatoknak köszönhető.)

See Also

Az ország magyarországi népszerűsítéséhez hozzájárulhat az is, hogy március 23-tól 26-ig a Magyar Utazási Irodák Szövetsége Marokkóban tartja közgyűlését, amelyen több mint hetven utaztató képviselői lesznek jelen.  A miniszter azt is megjegyezte, hogy a közvetlen légi járatok révén mind több honfitársa érkezése várható Magyarországra, akik Budapestről Kelet-Közép-Európa felfedezésére is elindulnak.

Mohammed Sajid arról is szólt, hogy Marokkóban a turizmusban egyformán hangsúlyos a 3500 kilométer hosszú tengerpart, a szépséges Atlasz-hegység, de nagyon büszkék történelmükre és kultúrájukra, beleértve a gasztronómiai különlegességeket is. Elégedett országa tavalyi turizmusára, hiszen látogatóik száma elérte a 11 milliót, mely 10 százalékos növekedés az előző évihez képest. A legtöbben Európából utaznak hozzájuk, de mind több vendégük érkezik Kínából is.

 Kapcsolódó cikkünk: Irány Marokkó!

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére