Most olvasott
Ilyen a PróbatÉtel

Ilyen a PróbatÉtel

Játékos csapatépítés és tudatformálás a zöld étrend és a környezet védelme érdekében.

 

Nem mindennapi ötlettel jelentkezett a Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható, tudatos, egyben egészséges étkezésre, e kultúra megismertetésére és népszerűsítésére! Fenntartható étkezéssel foglalkozó csapatépítő kalandpályát készített, melyet PróbatÉtel névre keresztelt. Az alapítvány lelkes munkatársainak nem titkolt célja, hogy a munkahelyeken a dolgozók számára házhoz vigye az ismereteket, és játékos, interaktív formában nyújtson hasznos információkat a tudatos, környezetbarát táplálkozás módjairól.

 

Egy-egy infotainment játék során a harminc résztvevőt öt-öt tagú csapatokra osztják, és hat állomáson vezetik végig. Ezeken  a csapattagok játszva tudhatják meg, melyik hulladékgyűjtőbe dobják a polisztirolt, a harisnyát vagy épp a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik magukat, tisztában vannak-e azzal, mely zöldségnek, gyümölcsnek mikor van a szezonja, mikor érdemes őket keresni a piacon.

Az is kiderül a játék során, léteznek-e magyar „superfoodok”, és ha igen, melyek azok (lásd írásunk mellett az alapítvány illusztrációit!). Zöld sorskeréken is lehet egyet-egyet pörgetni, hogy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsokat lehessen kapni.

A két órán át tartó program során a dolgozók kikapcsolhatnak a napi rutinból. A cégvezetők munkaidő után, de akár munkaidő alatt is megszervezhetik hogy a kollégák elvégezzék ezt a játékos feladatsort, de hétvégi csapatépítő napon is sikerrel megrendezhetik a játékot.

A programot közös értékelés zárja, s a szervezők, igény szerint, fenntartható ebéddel is „szervírozni” tudják a PróbatÉtelt. (Így az hétköznap akár egy meghosszabbított ebédszünetbe is beleférhet.)

 

„A munkahelyi közeg mindannyiunk számára fontos, sok időt töltünk napközben kollégáinkkal, sokszor együtt is étkezünk. A Gasztrohősnél gyakran találkozunk olyan visszajelzésekkel, hogy hiába szeretne valaki elindulni a »zöldülés« útján, a környezete (munkatársai, családja) nem támogatja őt ebben – fogalmaz Lehel Zsuzsanna, aki az alapítványnál a játék egyik megálmodója és alkotója. – Éppen ezért hoztuk létre PróbatÉtel-programunkat: célunk, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé és a közeg támogatóvá váljon.”

E játék egyben alkalmas lehet a közös gondolkodás elindítására, és cselekvésre ösztönző tippeket is adhat a résztvevőknek.

Azok a cégvezetők, akik a PróbatÉtelt szeretnék munkatársaikkal is megismertetni, a Felelős Gasztrohős weboldaláról  kérhetnek bővebb felvilágosítást.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére