Most olvasott
Horvátország: éjszakai vonatozással irány Fiume!

Horvátország: éjszakai vonatozással irány Fiume!

Elindult a RegioJet első járata Rijekába (Fiumébe), 2020. június 30-án. A vonat kezdetben heti háromszor közlekedik keddi, pénteki és vasárnapi starttal, július 11-től pedig naponta, egészen az üdülési szezon végéig.

A RegioJet menetrendszerinti éjszakai vonatai Csehországból haladnak Szlovákia és Magyarország érintésével a szlovéniai Ljubljana és a horvátországi Rijeka városokba: Prága és Brno állomásokon kívül Pardubice, Břeclav, Pozsony és Csorna állomásokon lehetséges a fel- és leszállás.
A jegyárak rendkívül kedvezőek: – az egy útra szóló jegyek az ülőhelyfoglalással és az összes fedélzeti szolgáltatással együtt 22 eurótól indulnak, a hálókocsiban a helyek 30 eurótól kezdődnek. Az árba az ingyenes helyfoglaláson kívül számos szolgáltatás beletartozik: kávé, egyszerű reggeli az érkezés előtt, internetkapcsolat, illetve fedélzeti multimédia-szolgáltatások használata.

 

A járat éjszaka közlekedik és a helyfoglalás a következő kocsitípusokra lehetséges: Astra ülőhelyes (termes) kocsi, ülésbe épített multimédia-képernyőkkel (22 eurótól), fülkés ülőhelyes kocsi csoportok részére (22 eurótól), hálókocsi egyéni utazók és csoportok számára (30 eurótól). Az utasoknak lehetőségük nyílik további frissítők internetes előrendelésére, melyeket a vonat személyzete az indulás előtt előkészít.  De az utazás során is bármikor elérhető az ital- és snackválaszték. Reggel az érkezés előtt ingyenes kávé, illetve egyszerű reggeli várja az utasokat. A járatok összesen 12 kocsival közlekednek, maximum 560 személy utazása lehetséges.
Rijeka állomáson a továbbutazó utasok részére csatlakozó buszjáratok igénybevételére is lehetőség nyílik, amelyekkel Horvátország 30 legnépszerűbb tengerparti úti célja érhető el egyszerűen.

A vonatok üzemeltetője, a RegioJet a Horvát Vasúttal (HŽ), a Szlovén Vasúttal (SŽ), Magyarországon pedig a Continental Railway Solution Kft-vel dolgozik együtt.

A RegioJet eddig már 30 ezer jegyet értékesített, az első járat telt házzal közlekedett.

(Nyitókép: Falus Tamás, vonatfotó: RegioJet)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére