Most olvasott
Gasztroutalvány a vendéglátóipar megsegítéséért – Ausztriában

Gasztroutalvány a vendéglátóipar megsegítéséért – Ausztriában

Miután 2020. május 15-én ismét megnyithattak a vendéglátóegységek az osztrák fővárosban, a fogyasztás ösztönzése érdekében minden bécsi háztartás egy 25 vagy 50 euró értékű utalványt kap postán, amit helyi kávézókban, bisztrókban, éttermekben lehet beváltani. E segítséggel könnyebben indulhat újra a bécsi gasztronómiai élet. Az akció kezdeményezői a bécsi polgármester, a város pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnoka, valamint a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke és alelnöke.

A kávéházak, kerthelyiségek és éttermek hozzátartoznak a bécsi életérzéshez, ráadásul gazdaságilag is jelentős a szerepük van. A gasztronómiai szektor különösen érintett a járványhelyzetben és a turisták elmaradása is hatalmas bevételkiesést jelent.

A fotón (balról jobbra): Peter Hanke, Bécs városi tanácsnoka, Walter Ruck,a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke, Hans Arsenovic, a kamara alelnöke © C.Jobst/PID

„6500 vendéglátóipari egység összesen 60 ezer munkahelyet teremt, amely 1,4 milliárd eurós bevételt hoz. Az utalványokkal ezekért a helyekért és emberekért küzdünk” – fogalmazott Michael Ludwig polgármester.

A kezdeményezés júniustól szeptemberig tart majd. 950 ezer bécsi otthonba érkezik az utalvány postai úton, amit az akcióban résztvevő helyeken tudnak beváltani a fővárosiak. Az egyfős háztartások 25 eurós utalványra jogosultak, míg több személy esetén a voucher összege 50 euró. Bécs városa összesen 40 millió eurót – körülbelül 14 milliárd forintot – különít el az utalványokra, mely az osztrák kormány által már megítélt gasztronómiai támogatásokat egészíti ki.

(Nyitókép: Pixabay)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére