Most olvasott
Ezért használj csak eredeti kozmetikumot!

Ezért használj csak eredeti kozmetikumot!

A hamis kozmetikumok nemcsak minőségben gyatrák, de még az egészségre is veszélyesek lehetnek.

 

2018 áprilisában a Los Angeles-i rendőrség 700 ezer dollár értékben foglalt le hamisított kozmetikumokat, amelyek állati és emberi ürülékkel, valamint különböző baktériumokkal voltak szennyezettek – adta hírül a CNN online. Ám nem kell ilyen messzire mennünk: Magyarországon is virágzik a „kamionról leesett” kozmetikai cikkek kereskedelme. Elég, ha elsétálunk a legközelebbi metrómegállóig, ahol tucatjával árulják az olcsó dekorkozmetikai termékeket.

Amikor elcsábulunk egy ilyen szemfestékre vagy körömlakkra, talán eszünkbe sem jut, mekkora veszélynek tesszük ki magunkat. A hamisítványokkal olyan anyagok juthatnak a bőrön, körömlemezen keresztül felszívódva a véráramba, amelyeket szándékosan biztos nem szeretnénk bevinni a szervezetünkbe (alumínium, számtalan baktérium, rákkeltő anyagok). Az allergiás reakciók mellett a hamisítványok használatának komoly egészségkárosító hatások, szövődmények, visszafordíthatatlan elvátozások lehetnek a következményei. Az ilyen termékeknek semmilyen előírásnak nem kell megfelelniük.

 

Egy 2015-ös londoni vagy az említett 2018-as Los Angeles-i esetnél cianidot, arzént, higanyt, patkányürüléket, vizeletet és ólmot találtak az ártalmatlannak tűnő dekorkozmetikumokban. Ezek a mérgek hasi fájdalmakat, súlyosabb esetben sokkot és halált is okozhatnak.

Bárkit megtéveszthet az eredetivel tökéletesen megegyező csomagolás – erre nagyon ügyelnek a hamisítók. Nem úgy a beltartalomra, hiszen azon van a haszon.

Ha online shopból rendelünk, nem közvetlenül a hivatalos márkaforgalmazó weboldaláról, ugyancsak ki vagyunk téve téve annak, hogy nem eredeti terméket kapunk. A CBN üzleti napilap szerint a Kínában interneten kapható szépségápolási termékek akár négyötöde is hamis lehet.

 De hogyan ismerhetjük fel az eredetiséget, a megbízható minőséget?

See Also

A dobozról/csomagolásból nem feltétlenül derül ki, hogy a beltartalom valójában mit rejt. A termék állaga, illata, az üvegcse/tok minősége már árulkodhat, de leginkább az ára, illetve a beszerzés helye. Ha jóval olcsóbb, mint a kozmetikum hivatalos weboldalán vagy szalonjában szereplő ár, kezdhetünk gyanakodni. Ha valamilyen utcai standon, piacon, sufni méretű üzletben árulják, szinte biztos, hogy hamis. Feltétlenül ellenőrizzük, hogy a terméken van-e gyári szám – s nem csak a dobozon!

Ha biztosra akarunk menni, vásároljunk közvetlenül a hivatalos forgalmazótól, aki igazolni tudja az áru eredetét. Az ismert márkák ügyelnek arra, hogy megbízható forgalmazók kezébe adják termékeiket. A hivatalos forgalmazókkal szemben elvárás, hogy a márka minőségének megfelelő színvonalon tárolják és értékesítsék az árufajtát. Ha a vásárlóban bármilyen kifogás merül fel, a kozmetikumot visszaveszik vagy kicserélik, azaz garanciát vállalnak a minőségére.

Bővebben a témáról: www.ruzsesmas.hu

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére