Most olvasott
Esterházy Art Award: pályázz művészeti alkotásoddal!

Esterházy Art Award: pályázz művészeti alkotásoddal!

Akár nagy méretű installációs munkád is esélyes lehet, és kiállíthatják a Ludwig Múzeumban!

 

2019 márciusában hatodik alkalommal írták ki az Esterházy Art Awardot; a pályázatot idén először a 2018-ban megalakult Esterházy Magyarország Alapítvány gondozza.

A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint az e technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni. A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek idén először lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is. Az ilyen pályamunkák benyújtásakor első körben terveket, vázlatokat is elfogadnak.

Pályázni 2019. június 10-ig, kizárólag online lehet a www.esterhazy.at/dij internetes oldalon.

 

A 2009-ben megalapított Esterházy Art Award célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása, illetve a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása. A nyertesenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három, 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független nemzetközi szakmai zsűri. A beküldött pályázatokból a zsűri húsz pályázót jelöl díjra.

Í m e  a  z s ű r i t a g o k :

 Sandro Droschl, a grazi Künstlerhaus, Halle für Kunst & Medien igazgatója,

Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum főigazgatója,

Dr. Ottrubay István, a díj alapítója, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója,

Rieder Gábor, a Flash Art Hungary főszerkesztője,

Szegedy-Maszák Zsuzsanna, művészettörténész a BTM Budapest-Galéria vezetője,

See Also

Vitus Weh, az Esterházy Magánalapítvány művészeti tanácsadója,

Luisa Ziaja, a bécsi 21er Haus kurátora.

 

A díjátadó ünnepség 2019. december 12-én este a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban lesz. 2019. december 13-tól pedig a zsűri által beválasztott pályaművekből a  Ludwigban kiállítás nyílik, Short List 2019 – Esterházy Art Award Magyarország címmel.

Földrajzi helyzetének és közép-európai történelmének köszönhetően az Esterházy Privatstiftung, csakúgy, mint az Esterházy Magyarország Alapítvány kulturális összekötő szerepet tölt be Kelet és Nyugat, múlt és jelen között. Kulturális tevékenységének egyik fontos láncszeme az Esterházy Art Award.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére