Most olvasott
ESSCA: Itt a stresszmentes e-felvételi

ESSCA: Itt a stresszmentes e-felvételi

2020. május 31-ig jelentkezhetnek azok az érettségivel rendelkező vagy ebben az évben érettségiző diákok, akik az ESSCA School of Management világszínvonalú üzleti egyetemén szeretnék folytatni felsőoktatási tanulmányaikat.

Az intézmény ösztöndíjas helyeket hirdetett azok számára, akik a budapesti kampuszon szeretnék folytatni tanulmányaikat. A magas színvonalú képzést nyújtó egyetemre a felvételi eljárás egyedi, és fontos szempont a jelentkezők személyisége, motivációja, hiszen az ESSCA a jövő humánus és eredményes vezetőit keresi.

Mit kell tudni az ESSCA-ról?

Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben.

Budapesti kampuszát 1993-ban hívták életre, évente 750 diákot fogad 30 különböző országból.

1977 óta. a Conférence des Grandes Écoles tagja.

Magyarországon, egyedülálló módon, EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval is rendelkezik.

Dupla Diplomás programokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemmel 1993 óta.

A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon.

A jelenlegi különleges vírushelyzet miatt az intézmény interneten keresztül, biztonságos interjúlehetőséget kínál a felvételizők számára, mellyel csökkenhet a vizsgával járó stressz. A sikeres felvételi egyik alapfeltétele a személyes, 30 perces, angol nyelvű interjún nyújtott teljesítmény, melynek eredményéről az egyetem minden jelentkezőnek egy hónapon belül értesítést küld.

„Nálunk nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak, azok a felvételinek csak az egyik részét képezik – magyarázza dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója (képünkön, jobbra). – Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire látjuk benne a jövő menedzserét. Odafigyelünk arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsünk, és segítsük a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.”

Az intézmény igazi csapatjátékosok jelentkezésére számít, akikben már most felismerhetők a vezetői alkalmassági jegyek. A nemzetközi üzleti iskolába hatékonyan kommunikáló, angolul jól beszélő, motivált felvételizőket várnak. A felvételi beszélgetés során felmérik a diákok kritikus gondolkodásmódját, érvelési technikáját és problémamegoldó képességét is.

„Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink jó csapatjátékosok legyenek, de tudjanak önállóan is dolgozni, és felelős döntéseket hozni. Bármennyire is csábító, hogy csak a pozitív eredményeket emeljék ki a jelentkezők, mi az őszinteséget értékeljük. Annak bemutatása, hogy miként sikerült leküzdeniük a kudarcokat és akadályokat a magánéletükben és a tanulmányaik során, megmutathatja az ellenálló képességet és a hibákból való tanulás képességét” – teszi hozzá az igazgató.

Az ESSCA School of Management célja, hogy a 3 éves, Bachelor-diplomát nyújtó oktatás végére szakmailag felkészült, kreatív és innovatív vezetőket képezzenek.

A meghirdetett ösztöndíjas helyek esetében a felvett pályázók tandíjának egy részét az iskola magára vállalja. Ezzel is támogatja a tehetséges magyar diákok továbbtanulását.

Az ESSCA budapesti kampuszára járó diákok egy félévet a francia alma maternél, egy félévet pedig egy előre kiválasztott vállalatnál töltenek.

Bővebb információ az egyetemről: https://www.essca.fr/en

THE VIEW-tipp:

A felvételiről részleteket itt lehet megtudni:

Pásztor Mónika, tel..:+ 36 20 227 6055

E-mail: monika.pasztor@essca.fr

(Nyitókép: Pixabay)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére