Most olvasott
ÉletMentő applikáció – már vírusinfó gombbal is

ÉletMentő applikáció – már vírusinfó gombbal is

A koronavírus-járvány új helyzetet teremtett egészségünk védelmében. Emiatt is került két fontos újdonság a 2020 januárjától elérhető ÉletMentő mobilapplikációba.

Az újítások egyike a Koronavírus információs gombja, mely a felhasználót átvezeti a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára, így az közvetlenül elérhetővé válik az applikációból. A másik újítás, hogy az applikáció úgynevezett push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat. (Ehhez az szükséges, hogy a felhasználó engedélyezze: az alkalmazás értesítéseket küldhessen.)

Eddig már 450 ezren töltötték le Magyarországon az új applikációt, mely gyorsabbá, hatékonyabbá, egyszerűbbé teszi a mentőhívást. Az alkalmazás tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyeket a segélyhívás során a mentők rendelkezésére bocsát, így a fontos tudnivalók azonnal rendelkezésre állnak az orvosok számára. Pontos helymeghatározásnak köszönhetően gyorsabbá válhat a kiérkezés is a beteghez.  Adatbázisából kiolvasható a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok elérhetőségei, és az applikáció része egy általános elsősegélynyújtó kisokos is. Ikonjaival az is tudja használni, aki nem tud beszélni vagy nem beszéli a magyar nyelvet. Január óta már két és félezer segélyhívás érkezett az ÉletMentő segítségével.

A cseh Medical Information Technologies fejlesztése már sikeresen működik Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban. A leggyakrabban végtagtörések, allergiás reakció, illetve szívroham esetén kértek segítséget az applikációval.

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködése révén megvalósult magyar nyelvű applikáció ingyen elérhető az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára.

(Fotó: Vodafone Hungary)

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére