Most olvasott
Egyesült Államok: 2020-ban a nemzeti parkok a legbiztonságosabb úti célok

Egyesült Államok: 2020-ban a nemzeti parkok a legbiztonságosabb úti célok

Szabad levegőn, messze a többi embertől csodálhatunk lélegzetelállító tájakat, és még a szállodákkal járó kockázatot is kizárhatjuk. Ezért, ha valaki az Egyesült Államokba szeretne utazni nyáron vagy ősszel, nagyvárosok helyett fedezze fel a nemzeti parkokat – javasolják a 2010-ben alapított Discover America Hungary Egyesület szakemberei. Hiszen júniusra újra kinyitott például a Yellowstone és a Grand Canyon Nemzeti Park. A Grand Canyont egyelőre a déli bejárat felől lehet megközelíteni, és kizárólag a nappali órákban, 6 és 22 óra között tart nyitva, a kilátóhelyek közül már vagy féltucatnyit nyitottak meg a kirándulók számára.

 

A Yellowstone Nemzeti Park Wyoming állambeli, déli része márciustól volt zárva, de már újra látogatható kirándulóösvényeivel, sétányaival. A montanai és idahói részek egyelőre még zárva vannak, ahogy nem üzemelnek még a táborhelyek és az éjszakai szállások sem.
Reálisan a nyár második felére, az ősz elejére jósolható a nemzeti parkok teljes újranyitása. Különben az időjárás és az utazási feltételek szempontjából éppen az őszi szezon a legoptimálisabb a parkok bejárásához. A több száz kilométeres kiterjedésű, érintetlen természetvédelmi területek garantálják – a koronavírus szempontjából is – a biztonságos, távolságtartó kalandozást.
A kiutazás szervezését érdemes már több hónappal megkezdeni erre az időszakra.

 

Az Egyesült Államok felfedezésének nagyszerű módja az utazás bérelt lakóautóval; a kényelem és az ár mellett nyomós érv lehet erre a filmekből ismert, hamisítatlan amerikai életérzés – tanácsolják a Discover America Hungary Egyesületben. A lakóautót is már hónapokkal korábban lefoglalhatjuk.

(Fotók: Pixabay)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére