Most olvasott
E-autó-vásárlás: rendkívüli az érdeklődés az állami támogatás iránt

E-autó-vásárlás: rendkívüli az érdeklődés az állami támogatás iránt

Felülmúlja a várakozásokat az érdeklődés a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására 2020. június 15-én megnyílt, 5 milliárd forint keretösszegű pályázaton. Már az első órákban csaknem 900-an nyújtottak be pályázatot, az igényelt támogatás mértéke meghaladta a 4 milliárd forintot. Az egyéni vásárlók mellett a személyszállítási szolgáltatást nyújtó taxisok és a futárszolgáltatással foglalkozó vállalkozások is kérhettek támogatást elektromos gépjárművek beszerzéséhez. A pályázatban a beszerzési ár 55 százalékáig igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a személyszállító vállalkozók.
A taxisok részéről volt a legintenzívebb az érdeklődés, a pályázataikban igényelt támogatások összege megközelítette a számukra az 5 milliárd forintból elkülönített 2 milliárd forintos keret határát.
A vissza nem térítendő támogatás összege 11 millió forintos beszerzési ár alatt maximum 2,5 millió forintot érhet el járművenként, a 11–15 millió forint közötti autóknál a támogatás mértéke maximum 500 ezer forint.

Érdekesség, hogy az állami támogatás bejelentését követően az e-autók importőrei folyamatosan csökkentik elektromos járműveik áráta, hogy az beférjen a 11 millió forintos támogatási küszöb alá.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére