Most olvasott
Előnyben az újrahasznosított gyapjú

Előnyben az újrahasznosított gyapjú

A fenntarthatóságot és a felhasználóbarát megoldásokat helyezi előtérbe a Fjällräven új, őszi–téli kollekciójában.

 

A Magyarországon is jelenlévő svéd outdoor márka, miután csatlakozott az ENSZ Klímaegyezményéhez, a 2019/20-as őszi–téli kollekciójának megalkotásakor is a fenntarthatóságot tartotta szem előtt.

 

E kínálatából nyújtott ízelítőt a márka honi képviselete Budapesten, 2019. október 22-én, melyre a BCOOL is meghívást kapott. Mint a bemutatón láthattuk-hallhattuk, a gyapjúból készült termékek kiváló hőszabályozó és nedvességelvezető képességüknek köszönhetően minden időben melegen és szárazon tartanak. Termékeit a környezetkímélő megoldásokat előnyben részesítve, Re-Wool újrahasznosított gyapjúból készíti. Ezt az alapanyagot a svéd márka olaszországi feldolgozóüzemében régebbi ruhákból vagy a gyártás során megmaradt többletgyapjúból, szín alapján szétválogatva és újrafonva állítják elő, majd új ruhadarabokat készítenek belőlük.

 

Az új kollekcióban nemcsak a ruhadarabok, hanem a kiegészítők is gyapjúból születtek meg. A Norrvåge-termékcsalád újrahasznosított gyapjúból készült, bőr díszítőelemekkel ellátott táskákból áll. A Norrvåge Foldack, Briefcase és Pocket praktikus és divatos városi viselet, s fenntartható alapanyagot használnak a Re-Wool a Greenland sapkáihoz, sáljaihoz is.

 

A Fjällräven Greenland ruhadarabjai egyaránt kedveltek lehetnek a túrázás barátai és a városi életet kedvelők számára. Ezek az öltözetek és felszerelések a svéd gyártó saját organikus pamutból és újrahasznosított poliészterből gyártott G-1000 eco-szövetének felhasználásával készülnek.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére