Most olvasott
Bob Marley: dal és adományozás  az igazságosabb világért

Bob Marley: dal és adományozás  az igazságosabb világért

Bob Marley családja kiadták a néhai legenda One Love című számának újragondolt változatát, hogy így segítsék az UNICEF munkáját a koronavírus által leginkább sújtott gyerekekért.

A Marley-család az UNICEF kérésére vette fel a dalt, hogy így támogassák azokat a gyerekeket, akiknek az életét szétzúzta a koronavírus-járvány, és megemlékezzenek a néhai világsztárról. A szám és a hozzá tartozó videoklip egyben része a Bob Marley 75. születésnapját ünneplő emlékévnek. A One Love újraírt verziójában Brazíliából, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Indiából, Jamaicából, Kongóból, Maliból, Nigériából, Új-Zélandból, Szudánból és Szíriából származó művészek szerepelnek.

„A One Love a szolidaritásról íródott egy olyan időszakban, amikor a világ nagyon megosztott volt – ahogyan most is az. Ha összefogunk egy szívvel, szeretetben, akkor legyőzhetjük ezt a vírust, megvédhetjük a gyerekeinket és igazságosabbá tehetjük a világot” – fogalmazott Cedella Marley. – Gyerekek szenvednek szerte a világon. Menekülttáborokban, nyomornegyedekben élnek, nincs hozzáférésük az egészségügyhöz, az oktatáshoz, megbélyegzik őket a származásuk, vallásuk, vagy nemük alapján. Ez a dal egy igazságosabb világról álmodik, amelyben minden gyermekkel egyformán bánnak – ahogyan azt az apám is elképzelte.”

A videóban a világ minden tájáról szerepelnek képsorok. Láthatjuk például a Ghetto Youths Alapítvány gyerekeit; a nonprofit szervezetet Stephen, Damian és Julian Marley alapította. Szerepel még a klipben az indiai színész Kareena Kapoor khan és a brit színésznő Lena Headey.

A koronavírus-járvány világszerte megváltoztatta a gyermekek életét is, és tovább növelte az országokon belüli és az országok közötti különbségeket. Az UNICEF becslése szerint naponta hatezer gyermek halhat meg a vírus közvetlen következményeként a következő hat hónap során – közülük a legtöbben alacsony- és közepes jövedelmű országokban élnek, ahol a pandémia tovább gyengíti az amúgy is gyenge egészségügyi rendszereket, és akadályozza a szolgáltatásokat. A gyermekek a COVID-19 járvány egyéb hatásaira is fokozottan érzékenyek, mint az iskolák bezárása, az élelmiszerhiány, az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a gyógyszerellátás akadozása.

A dal minden bevétele az UNICEF Reimagine-kampányát támogatja, a szervezet a leginkább rászoruló gyerekeket és családjaikat látja el szappannal, maszkokkal, kesztyűkkel és higiéniai felszerelésekkel, valamint segíti az egészségügyi rendszerek és az oktatás újraszervezését.

Az UNICEF Magyarország arra kéri a magyarokat, hogy támogassák a dal üzenetének megvalósulását és küldjék el a ONE LOVE szót a 13 666-os adományvonalra, 500 forinttal támogatva ezzel az UNICEF munkáját, egy szolidáris és igazságosabb világért a gyermekek számára.

Bárki részt vehet az akcióban a közöségi média felületein keresztül, melyet az ékszerkészítő Pandora és a TikTok videoplatform is támogat. A TikTok elindítja #OneLoveOneHeart kihívását, amelyben a felhasználók a One Love-kórust használhatják és meghívhatják barátaikat, szeretteiket, valamint adományozhatnak az UNICEF számára. Az Instagramon bárki felrakhatja a #OneLoveOneHeart filtert, amelynek minden egyes használatáért a Pandora 1 dollárral támogatja az UNICEF munkáját. Összesen egymillió dollár érhető így el.

Bob Marley One Love című dalának újraírt verziója elérhető minden jelentősebb platformon, meg lehet nézni a YouTube-on is.

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére