Most olvasott
Cool programok a Budapesti Nyári Fesztiválon

Cool programok a Budapesti Nyári Fesztiválon

Minden műfajban: a crossovertől a több mint balettig.

 

Jazz-, pop- és rockkoncertek, crossover, film- és világzene, klasszikus muzsika, látványos opera- és balettelőadások, színházi művek egyaránt jellemzik a Budapesti Nyári Fesztivál gazdag kínálatát. 2018. június 9-től szeptember 1-ig neves nemzetközi és magyar sztárok, jeles művészek több mint száz produkcióban lépnek fel: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon hat bemutatóval és hét, eddig Magyarországon sosem látott műsorban. A Városmajori Szabadtéri Színpadon csaknem nyolcvan program között öt színházi bemutató szerepel, a vidéki teátrumok legjobb idei előadásait hozzák el, továbbá lemezbemutatók, különleges koncertek helyszíne is Budán a Városmajor. A Dunán akár hajóval is lehet érkezni a margitszigeti előadásokra, s több szálloda is kedvezménnyel ajánlja szobáit a fesztiválra látogatóknak.

A fesztivál számos egyedi hangvételű, cool programot is kínál, íme a BCOOL javaslatai!

Jeff Mills bolygói

 

Egyszerre zenei kuriózum és mély gondolatokkal átszőtt látványos show a világsztár dj, Jeff legújabb koncertje, a Planets, melyet elhoz Budapestre is. A nagyszabású kompozícióiról ismert innovatív alkotó már több mint egy évtizede dolgozik szimfonikus nagyzenekarokkal, és hozza létre a klasszikus és elektronikus zene egyedi ötvözetéből születő muzsikáját. A magyar fővárosban az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében szólaltatja meg a Naprendszer bolygói által ihletett science-fiction zeneművét. A karmester: Christophe Mangou. A dj a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon július 13-án, pénteken este lép fel.

Ara Malikian: Paganinitől David Bowie-ig

 

Először jön Magyarországra a bejrúti születésű virtuóz spanyol hegedűművész, Ara Malikian, akit világszerte minden korosztály ünnepel. Számára ugyanúgy klasszikus Paganini és David Bowie, Bach és a Led Zeppelin. Így hát egymást követően játssza őket, és még Jimi Hendrix sem maradhat ki. A színpadon olykor rockzenészt meghazudtoló energikus mozgással játszik, de a legnagyobb virtuozitással szólaltatja meg a klasszikus zeneműveket is, újszerű módon. Egyes darabjaiban kiválóan ötvözi a klezmer, a cigány, a tangó és a flamenco zenék világát. Héttagú együttesével találkozhatunk vele a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon  június 29-én, pénteken este.

Class & Roll: a szimfonikus Quimby

 

Magyarország vezető koncertcsapata, a sajátos hangvételű Quimby, az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve, népszerű dalait ezúttal szimfonikus átiratban adja elő – egyszeri alkalommal! A már 26 éves együttes 16 lemezzel, valamint telt házas Aréna- és Sziget-koncerttel a háta mögött jelentős rajongótáborral büszkélkedhet. A csapat fogékony a különleges hangvételű, olykor meghatározhatatlan műfajú zenére (sanzon? pop? rock? rock and roll?), mely most újabb gellert kap. Az 1993 óta létező Óbudai Danubia Zenekarral már muzsikált együtt José Cura, Rico Saccani, Sir Neville Marriner is. Nevükhöz coolnak számító exkluzív gasztro-koncertek is fűződnek. Június 10-én, vasárnap este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz a két társulat különleges találkozása.

The Great Gatsby

See Also

 

Több mint balettet, látványos zenés estét, sőt valóságos táncszenzációt ígér a produkció. F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényét Baz Luhrmann 2013-ban két Oscar-díjat érő módon dolgozta fel. Konstantin Meladze zenéjére ebből készült a balett-show: neves nemzetközi balett-társulatok táncosai jelenítik meg a húszas évek Amerikájának kicsapongó világát. A szentpétervári Marinszkij Balett nyolc sztárszólistája mellett fellépnek az amerikai Complexions Contemporary Ballet, a Kijevi és Odessai Nemzeti Balett táncosai.  A rendező-koreográfus az a Dwight Rhoden, aki készített koreográfiákat Prince, Lenny Kravitz, és a Cirque Du Soleil számára is. A világszerte turnézó balett-show először látható Magyarországon: július 6-án, és 7-én, pénteken és szombaton este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Bővebben: www.szabadter.hu

 

 

 

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére