Most olvasott
Bécs a világ legzöldebb városa

Bécs a világ legzöldebb városa

A Resonance kanadai–amerikai tanácsadó cég értékelése alapján Bécs a világ legzöldebb városa, megelőzve Münchent, Berlint és Madridot.

 A nemzetközi Föld Napja ötvenedik évfordulója alkalmából készített A világ 10 legzöldebb városa 2020-ban (The World’s 10 Greenest Cities 2020) ranglistán több mint száz jelöltből választották ki a legjobb tízet. Azok a városok érdemelték ki a listahelyeket, amelyek egy fenntartható és zöldebb jövő felépítésén fáradoznak és ebben már számottevő eredményeket értek el..

Többek között vizsgálták a nyilvános zöldfelületek arányát, megújulú energiaforrások használatát, a levegő minőségét, a közösségi közlekedést használók arányát, az egy főre eső vízfogyasztást, a gyalogosbarát utakat, az újrahasznosítást és komposztálást, az őstermelői piacok számát. A lista megalkotásához a Resonance nemzetközi és nemzeti statisztikákat, kérdőíveket, és ENSZ-adatokat is felhasznált.

Bécs többek között a mobilitással és a közparkokkal kapcsolatos előremutató kezdeményezései miatt is kiérdemelte az első helyet. Így azzal, hogy a város közvetlen szomszédságában található a Donau-Auen Nemzeti Park, s a lakosság cseknem fele rendszeresen igénybe veszi a közösségi közlekedést, ezzel pedig Bécs a közlekedésben az európai minta.

See Also

 A világ 10 legzöldebb városa 2020-ban: 1. Bécs, 2. München, 3. Berlin, 4. Madrid, 5. Sao Paulo, 6. Manchester, 7. Lisszabon, 8. Singapúr, 9. Amszterdam, 10. Washington D.C.

 (Fotó: Zöld Bécs © Filmspektakel)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére