Most olvasott
Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillagos étterme!

Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillagos étterme!

Budapesten hozták nyilvánosságra a hírt, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt.

 

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme, s Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket 2018. március 26-án, gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert Bazárban, ahol megtartották a 2018-as európai Michelin-kalauz kötetének premierjét is. (A Michelin-kalauzt a  francia gasztronómia bibliájaként tartják számon.)

Mészáros Ádám, az Onyx séfje, akinek Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója adta át az elismerést jelképező séfkabátot és a kiadványt, amelyben már két csillaggal szerepel az étterem (Fotó: MTI)

A séf az MTI-nek kifejtette: az Onyx konyháján nagyon sok műhelymunka folyik, a csapat minden tagjának van lehetősége az ötletelésre. Horváth Ádám 2016 augusztusában vette át az Onyx vezetését, kezdetben azon dolgozott, hogy megmaradjon a korábban már elnyert Michelin-csillag. Mint mondta, rengeteg energiát fektettek a megújulásba is. „Biztosan teher is bizonyos szinten a két Michelin-csillag. Eddig is sok múlt rajtunk, hiszen nagyon fiatalon vettem át a konyhát, de a csapattal mindig is célként lebegett a szemünk előtt, a két csillag. Azt, hogy ez ilyen gyorsan megtörtént, azoknak köszönhetem, akik mellettem állnak és dolgoznak.”

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint komoly elismerése a magyar gasztronómiai világ fejlődésének, hogy egyik éttermünket két csillaggal is elismerték a szakemberek. A gálán így fogalmazott „Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük. A kétcsillagos elismerés kimagasló teljesítmény, hiszen nincsen kétcsillagos étterme Csehországnak, Lengyelországnak, Horvátországnak, ahogy Norvégiának és Finnországnak sincs. Büszke vagyok a séfjeinkre, az éttermeinkre, a gasztronómiánkra! A következő cél a három Michelin-csillag, és hogy vidéken is legyen Michelin-csillagos éttermünk.”

A budapesti gálaeseményen mutatták be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018). Magyarország mellett Görögország, Ausztria, Lengyelország és Csehország is a magyar fővárosban tudta meg, hogy az előző évhez képest mely éttermeik tarthatták meg, vesztették el vagy éppen érdemelték ki újonnan csillagaikat. Több mint száz olyan séf érkezett Európából, akik Michelin-csillagos éttermeket képviseltek, ők köszöntötték azokat, akik a budapesti gálaeseményen tudták meg, hogy csillagot kapott az éttermük.
A Michelin új díjat is átadott: ez annak a séfnek járt, aki mentorként a legtöbbet tette a fiatal tehetségek inspirálásáért. Az elismerést a francia Christian Constant érdemelte ki. A legtehetségesebb ifjú séfnek járó díjat – melyet tavaly osztottak ki először –, a 27 éves brit Niall Keating kapta.

https://bcoolmagazin.hu/2018/01/02/michelin-csillagai/

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére