Most olvasott
A világon először: flottába áll az Airbus 321neo-LR

A világon először: flottába áll az Airbus 321neo-LR

A TAP Air Portugal üzemelteti majd az új típusú repülőt.

 

A portugál légitársasághoz, Lisszabonba 2019. április 5-én megérkezett az első Airbus 321neo-LR (Long Range) típusú gép, egyenesen Hamburgból az Airbustól. Az egyfolyosós narrow-body, azaz keskeny törzsű gépcsalád legfiatalabb, és leghatékonyabb, üzemanyag-fogyasztásban is legbarátibb repülőjén 16 Business- és 152 Economy-ülést alakítottak ki. A fedélzeten van wi-fi, melyet az utasok ingyen használhatnak és korlátlanul küldhetnek írott üzeneteket.

Az új neók elsősorban a Lisszabon–Washington/Boston, valamint a Lisszabon–Natal/Fortaleza útvonalakon repülnek majd. A gépet Agostinho da Silváról, a neves portugál filozófusról és költőről nevezték el.

 

A 45 százalékban portugál állami tulajdonban lévő légitársaság 2018-ban 88 géppel 83 úti célba repült, utasszáma elérte a 14 milliót. A folyamatos bővülés tette szükségessé gépparkja megújítását. A TAP az Airbustól vásárolt nagy méretű repülőket, így 320-as, 321-es és 330-as típusokat. A 330-900neo típusú repülő is a társaság flottájában kapott helyet a világon először. Azon a gépen 298 ülés van, s itt mutatkozott be az Economy Plus új kategória, a Business és az Economy között.

See Also

 

A TAP Air Portugal különben 2019-ben is heti nyolc járatot üzemeltet a Budapest–Lisszabon útvonalon. Idén nyártól három új észak-amerikai városba is el lehet jutni Budapestről, lisszaboni átszállással. Júniusban indul a chicagói, a washingtoni és a San Franciscó-i járat. Portóból a New York-közeli Newark repterére is indulnak majd gépek. A TAP a portugál fővárosból júliustól Tenerifére is indít repülőt.

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére