Most olvasott
A mindennapok hőse

A mindennapok hőse

 

Audi Q5 55 TFSI e quattro

 

Nem volt váratlan a modell érkezése a Q5 palettáján. A nemzetközi szigorításoknak köszönhetően egy ilyen sikerszériának is be kell állnia a sorba – és a Q5-nek jól is áll ez a szerep. Mert a Q5 egy olyan SUV, amely a mindennapokban kiszolgálhat minket, mérete és megjelenése tökéletes társat farag belőle. Modern formaterve hozza a klasszikus Audi-eleganciát, ha évekig nem nyúlnának hozzá, akkor sem lenne ódivatú. 

Igazi érdekessége nem a külső és a belső, hiszen ebben a formájában már elérhető egy ideje, sokkal izgalmasabbak a zöld rendszámra jogosító tulajdonságai. A jól bevált kétliteres TFSI-erőforrás kapott egy elektromos támogatást, mely minden, csak nem szerény teljesítményű. Természetesen azt is meg kell néznünk, mennyire gazdaságos, hiszen ameddig tart az elektromos töltöttség, akár kétliteres fogyasztással is tudunk vele közlekedni, de ha teljesen le is merül, beéri nyolc liter benzinnel. Úgy véljük, egy 367 lóerős SUV esetében ez nagyon kedvező. Ha teljesen fel van töltve, a 14,1 kWh akkumulátor segítségével tisztán elektromos formában valóban megközelíthetjük a 40 kilométernyi ígért hatótávot, ebben az esetben a végsebessége 135 km/óra. A hibrid-menedzsment rendszernek köszönhetően automatikusan választja ki a legoptimálisabb módot, de az üzemmódválasztó kapcsolóval bármikor felülbírálhatjuk. Dynamicba kapcsolva sportautós személyiséget kapunk, és alig több, mint öt másodperc alatt már 100-zal száguldunk, és gyorsíthatunk egészen 240 km/órás sebességig. 

Azoknak a legjobb választás, akiket megfertőzött a zöld rendszámos láz, illetve szeretnének a dízelről környezetbarátabb típusra váltani. Nem igényel akkora tervezést az életben, mint az E-Tron, hiszen benzinmotorral szerelve bármilyen távot megtehetünk vele. De aki elsősorban városi közlekedésre használja majd, kellemes mindennapokban lesz része – prémium körülmények között.

 

 

 

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére