Most olvasott
A Mézkirálynővel indul az egyedi alkotások filmfesztiválja

A Mézkirálynővel indul az egyedi alkotások filmfesztiválja

Hat kategóriában mutatkoznak be a művek, rangos zsűri előtt.

2020. január 27. és február 2.között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

 

A nyitófilm a Sundance-nagydíjas, Oscarra nevezett macedón környezetvédő film, a Honeyland (Mézkirálynő), Ljubomir Stefanov alkotása.  A mű egy egyszerű asszonyról szól, akit alázatos tisztaságáért és elhivatottságáért a természet királynővé koronáz.

A tavalyi évek közönségsikerére alapozva a BIDF ismét elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes, köztük 11 Oscarra nevezett, valamint Sundance-, Európa-, IDFA-díjas, és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira is jelölt alkotásokat, melyeket Magyarországon először, csak most láthatnak azok a nézők, akik nyitottak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt.

 

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, akik között van Oscar-díjas filmrendező is, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt a pénzdíjakról, hat kategóriában. Íme a kategóriák: Harc a szabadságodért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért, Fiatal filmesek rövidfilmversenye, Magyar verseny.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén egyben  valódi fesztiválközönséggé válik.

A fesztivál hivatalos oldala: https://bidf.hu/hu

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére