Most olvasott
A Ford Mustang a világ legkelendőbb sportkocsija

A Ford Mustang a világ legkelendőbb sportkocsija

A Ford 56 éves Mustang modellje a világ legkelendőbb sportkocsija, és sorozatban ötödik éve a világ legnagyobb darabszámban eladott sportkupéja. Ráadásul az elmúlt fél évszázadban Mustangból adták el legtöbbet az Egyesült Államok sportkocsi-piacán.

A hatodik generációs modell 2015-ös piacra lépése és 2019 decembere között összesen 633.ezer Mustang talált gazdára a világ 146 országában, és csak a tavalyi évben 102 090 darab kelt el belőle az IHS Markit legfrissebb újautó-regisztrációs adatbázisa szerint. 9900 Mustangot értékesítettek Európában, mely 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ebben az időszakban Franciaországban eladásai majdnem megduplázódtak, Németországban 33 százalékkal, Lengyelországban pedig csaknem 50 százalékkal nőttek,.

Magyarországon 2019-ben 157 Mustang talált gazdára, mely 42 százalékkal több, mint az előző évben.

 

A Ford Mustang az öreg kontinensen kétféle kivitelben (Fastback és Convertible), illetve kétféle hajtáslánccal kapható. Ezek egyike a tízfokozatú automata sebességváltóval összekapcsolt 449 lóerős, 5,0 literes V8-as blokk, a másik pedig a 291 lóerős, 2,3 literes EcoBoost benzinmotor, amihez hatfokozatú manuális sebességváltó tartozik.

A különleges kivitelű Mustang BULLITT gépházában egy továbbfejlesztett, 460 lóerős, 5,0 literes V8-as motor dübörög; a Fastback változatban kínált modellhez Shadow Black vagy klasszikus Dark Highland Green fényezés választható, és az autót számos speciális külső és belső kiegészítő teszi még egyedibbé.

(Fotók: Ford Közép- és Keleteurópai Értékesítő Kft.)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére