Most olvasott
90 filmklasszikus online – díjmentesen

90 filmklasszikus online – díjmentesen

A Nemzeti Filmintézet (NFI) összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférés-ajándékkal járul hozzá a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához.

Így többek között A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, az Egri csillagok, az Édes Anna, a Légy jó mindhalálig, a Szent Péter esernyője című alkotásokat láthatjuk. A történelmi válogatásban olyan játékfilmek is szerepelnek, mint A tizedes meg a többiek, a Budapesti tavasz, a Feldobott kő, a Hideg napok, a Szamárköhögés, a Valahol Európában is.

A válogatásba bekerült dokumentumfilmek, például a Pócspetri, a Pergőtűz, A Dunánál és az Én is jártam Isonzónál, a magyar történelem fehér foltjait, traumáit feltérképező művek, a túlélők vallomásaival.

A népszerű ifjúsági filmek, mint a Keménykalap és krumpliorr, az Égigérő fű vagy a magyar népmeséken alapuló rajzfilmek, továbbá olyan nagy kedvencek, mint a Vuk vagy a Szaffi, a legkisebbek számára is megkönnyíthetik a kényszerű bezártságot.

 

Az Online Filmklasszikusok az NFI Filmarchívum honlapjáról érhetők el.

Az NFI Filmarchívum emellett elérhetővé teszi oktatási célú portálját, az Alapfilmek honlapot is, amely az általános iskoláktól a gimnáziumig kínál segédanyagokat a magyar filmek feldolgozásához, és a közismereti tantárgyakhoz társítva juttatja minőségi tudáshoz a diákokat. A folyamatosan bővülő Alapfilmek jelenleg 312 feldolgozott magyar filmről kínál értékes információkat és filmrészleteket is, amelyek szintén segíthetik a digitális oktatást.

(Fotó: A kőszívű ember fiai © NFI / Inkey Tibor)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére