Most olvasott
5 tipp kutyásoknak, karantén idejére

5 tipp kutyásoknak, karantén idejére

Játszani, tanulni a lakásban, az udvaron is lehet!

Ha a szokásos sétát szeretnénk lerövidíteni, játsszunk velük az udvaron, a kertben vagy a lakásban. Ráadásul, ha most a szokásosnál több időt töltünk otthon, és így kedvencünkkel, arra is van lehetőségünk, hogy szellemileg is kihívások elé állítsuk – tanulással. Az új trükkök elsajátítása a kutyának és a gazdinak is sikerélmény jelenthet. Ha tanácstalanok vagyunk a tanításban, keressünk digitális kutyasuli-videókat!

Ne menjünk a kutyánk agyára!

A kutyák még a macskáknál is lustábbak tudnak lenni, és akár 12–16 órát is képesek átaludni. A mozgás mellett nyújtsunk számukra megfelelő időt a pihenésre is, és próbáljuk tartani magunkat a járványhelyzet előtt kialakult rutinhoz. Az unatkozó gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó társaság lehet a család kedvence, de ügyeljünk arra is, hogy az állatnak legyenek  hosszú, alvással töltött órái.

Ne fertőtlenítsük, és ne fürdessük gyakrabban a kutyát!

Azért, mert otthon vagyunk, és ráérünk, ne fürdessük meg gyakrabban a kutyánkat, mint a járványhelyzet előtt. A túl gyakori fürdetés és a nem megfelelő kutyasampon használata károkat okozhat a bőrének, és megágyazhatnak a különböző betegségeknek. Ugyan nekünk, gazdiknak fokozottan kell figyelnünk a higiéniára, de a kutyánk tappancsait vagy más testrészét semmilyen körülmények között nem szabad embereknek szánt fertőtlenítővel kezelni!

 

Ne feledkezzünk meg az egészségéről!

A jó idő miatt kedvenceink fokozott veszélybe kerülnek az élősködők miatt, amelyek a kertünkben, a lakásban és az utcákon is jelen lehetnek. A kullancsok és szúnyogok komoly betegségeket terjeszthetnek. Ezeket csak megelőzéssel és védekezéssel tudunk elkerülni, így érdemes kedvencünknek olyan, repellens hatású készítményt választani, amelyek már akkor elpusztítják az élősködőket, amikor az a szőrükhöz ér. A legtöbb ilyen készítmény egy hónapig fejti ki hatását, ezért ügyeljünk rá, hogy kutyánk folyamatosan csípés nélkül maradjon.

Ne legyünk engedékenyebbek!

A kijárási korlátozás, az otthonülés mindenkire más hatással van, de az biztos, hogy a legtöbben nehezen viselik ezt az időszakot. Kutyusaink szeretete és hűsége könnyebbé teheti e heteket, de az eddig felállított szabályokhoz ilyenkor is ragaszkodjunk! Ne engedjünk meg számukra olyasmiket, melyeket korábban  azelőtt tiltottunk, és legyünk következetesek ebben az időszakban is!

*

Itt tájékozódhatunk az élősködők elleni védekezésről, és találhatunk digitális kutyasuli-videókat, melyek a Gödöllői Kutyasport Központ segítségével készültek: https://csipesnelkul.hu

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére