Now Reading
51. Kékszalag: pazar látvány, a Racing Django az első

51. Kékszalag: pazar látvány, a Racing Django az első

2019-ben is több ezren szurkoltak a parton Európa legnagyobb tókerülő versenyén július 18-án és 19-én.

Gyenge szélben versenghettek az 51. Kékszalag Nagydíj balatoni vitorlásverseny résztvevői.  Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén július 18-án reggel 561 hajó rajtolt el Balatonfüredről, és 269 ért célba a 48 órás határidőn belül.

 

A versenyen a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django futott be elsőként a balatonfüredi célba. (A csapat tagjai: Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence, Pénzes Botond.)  A katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot.

 

Utána következett a Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team (Pajor Szabolcs Levente, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Hercsel Máté), a harmadik pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital lett (Litkey Balmaz, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Bartos Zoltán, Jérome Clerc).

See Also

 

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, melyet először 1934-ben rendeztek meg.

A versenyt az a hajó nyeri, amely a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A verseny neve az idők folyamán fogalommá vált: ma már egybeírjuk, és Kékszalag néven évente rendezik meg. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. A távot évről évre csaknem hatszáz hajó, sok száz profi és amatőr sportoló teljesíti.

(Fotók: Rakács Júlia)

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére