Most olvasott
Tiltások és ellenőrzések Ferihegyen

Tiltások és ellenőrzések Ferihegyen

Külföldi állampolgárok részére megtiltja Magyarországra a belépést a 2020. március 17-től, keddtől életbe lépett kormányrendelet, a koronavírus elleni védelem érdekében. Így a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren minden érkező utas okmányait ellenőrzik. Az okmányellenőrzést követően Magyarországra csak magyar állampolgárok és az EGT-országok azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzitrészen várakozhatnak.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat, azonban Magyarországra csak magyar állampolgárok, valamint az Európai Gazdasági Térség (Európai Unió tagállamok, Svájc és Norvégia) azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon, és ezt a jogukat állandó tartózkodási kártyával igazolják. Ők ebben az esetben a magyar állampolgárokkal egyenlő elbírálás alá esnek.

A repülőtérről bárki, vagyis külföldi és magyar állampolgár is elutazhat az ezt követő napokban is.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat összes utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén, amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra.

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

See Also

Azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot nyújt.

A zökkenőmentes folyamat érdekében minden légijárat a 2B Terminálra érkezik, és az okmányellenőrzés is itt történik.

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére